Осмото поколение на култовия Volkswagen Golf ще бъде представено официално по-късно днес, но в мрежата вече изтекоха снимки на популярния хечбек, който е на пазара от 4 десетилетия и е реализзирал над 35 милиона продажби.

Ако се загледате в снимките, по-скоро бихте определили новия Golf като “поколение 7,5” – германската марка е подходила доста консервативно по отношение на дизайна, като визуалните промени не са огромни.

Видими са обновленията на предните светлини, където виждаме нов почерк и по-интересното – липса на отделни фарове зза мъгла. Акцент е и свалената по-ниско челна решетка, а профилът общо взето си е същия като на предходния модел. Леки са и промените по задната част на автомобила.

Интериорът на Volkswagen Golf 8 е сериозно еволюирал, като по представените снимки се вижда изцяло нов дигитален инструментален панел, нов екран на мултимедията и нов дизайн на волана, скоростния лост (и за “ръчка”, и за автоматик) и централната конзола.

Все още няма детайлна техническа информация за задвижваща гама, но и там се очаква еволюционен, а не революционен подход. Най-вероятно ще бъдат използвани актуалните бензинови и дизелови агрегати, някои от тях с технологията “мек хибрид”, а на по-късен етап се очакват и плъг-ин хибридни варианти.

 

 

Статия : auto.offnews