Поколение №3 на най-големия SUV в гамата на Mercedes-Benz – GLS (познат преди и като GL) ще бъде представено на автомобилния салон в Ню Йорк след броени дни. Вече, обаче, изтекоха официални снимки на гиганта, който ще е основният конкурент на BMW X7.

Съвсем очаквано, новият Mercedes GLS прилича много на по-компактния GLE, който дебютира миналата есен.

За разлика от него, обаче, виждаме повече хром по купето и малко по-различни светлини и брони.

В салона, нещата също напомнят много на тези в GLE, като и тук акцент е MBUX системата, чиито дисплей е слят с този на инструменталното табло. Естествено, интериорът е доста по-просторен от този на по-малкия събрат, а благодарение на увеличената с 6 см колесна база спрямо предното поколение, GLS бие по този показател Х7 с над 10 см.

Все още няма детайлна информация за двигателната гама на пълноразмерния SUV, но се очаква да има изобилен избор, включително и модерните напоследък “меки” хибриди, които комбинират 48-волтова електросистема със стартер-генератор с 6-цилиндров редови агрегат.

Ще има и версия AMG, с характерния 4-литров V8 с две турбини. Както и при останалите модели на Mercedes, тягата се предава към четирите колела през 9-степенен автоматик.

На по-късен етап се очаква и суперлуксозната версия Mercedes-Maybach GLS, която ще е и най-скъпата, разбира се. Повече подробности за нея ще бъдат представени скоро.

 

 

Статия : auto.offnews